גבינה צ'רקסית

יב באב התשסז
,
27 ביולי, 2007
27/07/2007 0:00
בשרי
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

חומרים ל-400 גרם גבינה.

3 ליטר חלב בחוש ומסונן (אם יש לכם מישהו שייתן חלב גולמי ישר מהעז/כבש/פרה עדיף )אם לא חלב שקיות רגיל 3% + 1/2 שמנת לקצפת לא מתוקה)

100 מ"ל יוגורט 4.5%

50-80 מ"ל חומץ רגיל

3 כפות מלח

תבלינים לפי הטעם: קצח,זיתים זעתר..

הוראות הכנה

1. מחממים את החלב תוך כדי בחישה לטמפ´ של 90-94 מעלות.

2. מוסיפים יוגורט תוך כדי בחישה.

3. מוסיפים חומץ תוך כדי בחישה איטית, עד שמי הגבינה צלולים בצבע ירקרק-צהוב.

(כמות קטנה של חומץ תניב כמות קטנה של גבינה- כמות גדולה מידי תניב גבינה קשה במרקם גומי)

4.מוסיפים מלח ותבלינים לפי הטעם.

5.מעבירים לתבנית גבינות(מומלץ)או לבד סינון כשהגבינה עדיין חמה , ונותנים לה צורה ,הופכים מס´ פעמים כדי לנקז מים, משהים למשך שעה.

6. לאחר שעה אורזים ושמים במקרר.

נשמרת למ´ ימים...

עוד מתכונים וטיפים לגבינות באתר:

עושים גבינות בבית

www.home-cheese.com

הערות

400 גרם גבינה מי שנדבק בחיידק הגבינות מהמתכון ורוצה להמשיך וללמוד - אני ממליצה בחום.פרטים על קורסים באתר -עושים גבינות בבית.

המתכון באדיבות אריה גלבוע- קורס גבנות יגור/געש

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר