פיתה ירוקה

חדשות כיפה מאגר המתכונים 28/04/14 11:37 כח בניסן התשעד

באדיבות שמרית, צילום: באדיבות שמרית
באדיבות שמרית, צילום: באדיבות שמרית

מצרכים

¾ כוס קמח מלא (100 גרם)

5 כוסות קמח לבן (700 גרם)

1 כף גדושה מלח (25 גרם)

כ-2 כוסות מים (500 גרם)

1 שקית או קובית שמרים טריים "שמרית" (50 גרם)

1 שקית משפר אפיה "שמרית" (50 גר´)

2 כפות סילאן תמרים

150 גרם עלי תרד קצוצים דק (קפואים)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

1. מפשירים את עלי התרד, מסננים וקוצצים דק.

2. מכניסים לקערת מערבל עם וו לישה את כל החומרים פרט למים ולתרד הקצוץ.

3. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.

4. מוסיפים את התרד הקצוץ ולשים שוב עד לפיזור אחיד (הבצק קצת דביק וזה בסדר).

5. משהים בכלי מכוסה לשעה.

6. מחלקים את הבצק ל-15 חלקים שווים ובעזרת כף יד מגלגלים לכדורים.

7. מקמחים קלות את שולחן העבודה ומרדדים כל כדור לדיסק בקוטר 15 ס"מ.

8. משהים מכוסה לתפיחה לפחות 20 דקות.

9. מחממים את התנור עם תבנית הפוכה במרכזו או אבן שמוט ל-250°C.

10.אופים את הפיתות בזהירות על המגש או האבן ל-4 דקות. הפיתה מתנפחת כמו בלון.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

15 פיתות פיתה באפייה ביתית עם טוויסט ירוק ובריאותי
המתכון מאת: נבחרת ישראל באפייה – זוכת המקום הראשון באליפות אירופה 2012

המתכון באדיבות שמרית

כתבות נוספות