פוקצ'ה

חדשות כיפה מיצמיצ 11/09/07 00:00 כח באלול התשסז

מצרכים

1 ק"ג קמח לחם (שטיבל 2)

20 גרם מלח רגיל

40 גרם סוכר

30גרם שמרים יבשים (או 50 גרם שמרים טריים,אבל אז צריך לעשות גם ראש עיסה)

150מ"ל שמן זית

כ-1/2 ליטר מים פושרים.

הוראות הכנה

מנפים יחד את כל החומרים היבשים לתלולית אחת על משטח עבודה נקי (לא מקומח). יוצרים גומה באמצע התלולית ויוצקים פנימה את הנוזלים. (אפשר להוסיף לנוזלים בשלב הזהמוסיפי טעם שונים כמו: עשבי תיבול או עגבניות מיובשות)

לתוך הגומה מתחילים "להפיל" את הדפנות הפנימיות וממוללים את הקמח בעזרת האצבעות עד שכל הקמח והנוזלים הופכים לבצק אחיד. (לעצלנים אפשר גם במיקסר) יש ללוש את הבצק עוד כ-10 דקות. מניחים את הבצק בקערה משומנת בשמן זית להתפחה מכוסה בניילון נצמד ובמקום חמים (לא במקרר) לאחר שגדל פי שניים, מוציאים את הבצק ומעצבים את צורת הלחם (אמור להיות בעובי של 4-5 ס"מ בערך לא כמו לחם רגיל). מושחים את פני הלחם בשמן זית מוסיפים עלי רוזמרין, מלח ים אפשר גם זיתים קצוצים. נותנים עוד התפחה של 20 דקות (עד ששוב מכפיל את נפחו).

האפייה היא ל-10 דקות בלבד בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות. ולא בטורבו.

הערות

מתכון של אורן גירון

כתבות נוספות