לחמניות שום

חדשות כיפה מיצמיצ 03/03/13 08:39 כא באדר התשעג

לחמניות שום, צילום: שאטרסטוק
לחמניות שום, צילום: שאטרסטוק

מצרכים

רכיבים:

בצק השמרים:

2 כוס קמח רגיל

1 כפית גדושה שמרים יבשים

קורט סוכר

3/4 כוס חלב חמים

2 חלמונים

2 כפות שמן -זית

1/2 כוס עלי פטרוזיליה ובזיליקום - קצוצים דק

1/2 כפית מלח

מלית השום (כדאי להכין מראש כדי שהחמאה תספיק להתמצק):

50 גר´ חמאה מומסת

3 שיני שום כתושים

חופן עלי פטרוזיליה ובזיליקום קצוצים

5-6 זיתי קלמטה קצוצים

מעט מלח

מריחה סופית:

2 שיני שום טריות כתושות

מעט שמן זית

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

אופן הכנה:

בצק השמרים:

מערבבים יחד קמח, מלח, סוכר, שמרים, שמן, חלמונים, חלב ופטרוזיליה בקערת מיקסר (אפשר גם באופן ידני כמובן).

לשים באיטיות (בעזרת וו הלישה) עד לקבלת בצק אחיד.

לשים במהירות בינונית כחמש דקות. הבצק אמור להיות רך מאד אך לא דביק. במידה והוא נראה דביק, מוסיפים כפית אחת של קמח בכל פעם ומערבבים היטב - שימו לב שלא להגזים בהוספת קמח.

מעבירים את כדור הבצק לקערה משומנת קלות ומכסים היטב.

מניחים לתפוח במקום חמים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מרדדים למלבן גדול של כ- 40*60 ס"מ ומורחים את המלית.

את העלה המרוח מגלגלים בסבלנות לנחש (כך שהנחש יהיה 60 ס"מ אורך).

חותכים את נחש הבצק ל- 12 שבלולים שוים.

מניחים את השבלולים בתבנית במרווחים שווים.

מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ- 20-30 דקות במקום חמים עד שהשבלולים ממלאים כמעט את כל הרווחים שבינהם.

אופים בתנור המחומם כ- 15 דקות, מברישים במעט שמן זית ואופים עוד 15 דקות. כשמוציאים מן התנור מורחים בתערובת של שיני השום ושמן הזית.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

אפשר לפרוון בקלות

כתבות נוספות