מצרכים
בצק ללחמניות:
קילו קמח
2 כפות שמרים
1-2 ביצים
1/2 כוס שמן
כף סוכר
מעט מלח
מים- עד לקבלת בצק חלק ורך.
למילוי פיטריות:
בצל
פטריות
מלח
כמון, כורכום, חווייג´, הל.
למילוי שוקולד:
קוביות שוקולד מריר
למילוי טונה:
בצל
טונה
מלח
פפריקה
גריל דג
הוראות הכנה
1. מכינים את הבצק:
מערבבים את כל החומרים חוץ מהמלח.
מוסיפים את המלח
לשים היטב.
עוטפים את הבצק בשמן ומכסים במגבת
מתפיחים עד להכפת הנפח.
2. בינתיים מכינים את המילוי:
מטגנים את הבצל
מוסיפים את הפטריות/ הטונה והתבלינים וממשיכים לטגן.
3. לוקחים עיגול בצק, פותחים אותו, שמים כף שטוחה מהמילוי (או קוביית שוקולד) וסוגרים.
4. מורחים ביצה, מפזרים שומשום, מתפיחים שוב, ואופים כ20 דקות.