לחמניות הפתעה

חדשות כיפה בחסדך בטחתי 10/12/15 12:48 כח בכסלו התשעו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

בצק ללחמניות:

קילו קמח

2 כפות שמרים

1-2 ביצים

1/2 כוס שמן

כף סוכר

מעט מלח

מים- עד לקבלת בצק חלק ורך.

למילוי פיטריות:

בצל

פטריות

מלח

כמון, כורכום, חווייג´, הל.

למילוי שוקולד:

קוביות שוקולד מריר

למילוי טונה:

בצל

טונה

מלח

פפריקה

גריל דג

הוראות הכנה

1. מכינים את הבצק:

מערבבים את כל החומרים חוץ מהמלח.

מוסיפים את המלח

לשים היטב.

עוטפים את הבצק בשמן ומכסים במגבת

מתפיחים עד להכפת הנפח.

2. בינתיים מכינים את המילוי:

מטגנים את הבצל

מוסיפים את הפטריות/ הטונה והתבלינים וממשיכים לטגן.

3. לוקחים עיגול בצק, פותחים אותו, שמים כף שטוחה מהמילוי (או קוביית שוקולד) וסוגרים.

4. מורחים ביצה, מפזרים שומשום, מתפיחים שוב, ואופים כ20 דקות.

הערות

ניתן כמובן לגוון עם מילויים נוספים.
כדאי לשים לב שמבחינה הלכתית- אם עושים מילוי חלבי או בשרי צריך לעשות את הלחם בצורה מיוחדת.

כתבות נוספות