לחם זיתים

חדשות כיפה אחת מל"ו 27/12/06 00:00 ו בטבת התשסז

לחם זיתים, צילום: shutterstock
לחם זיתים, צילום: shutterstock

מצרכים

600 גרם קמח לבן + 200 גרם + כף קמח לבן (אני ערבבתי קמח ללחם של שטיבל עם קמח מלא)

50 גרם שמרים יבשים, או מקבילה לזה יבשה

כוס ושליש מים פושרים

400 גרם זיתים שחורים וירוקים מגולענים וקצוצים גס

כף אורגנו יבש

חצי כפית מלח

2 כפות חמאה או מרגרינה מומסת (השתמשתי בשמן זית)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מערבבים היטב 600 גרם קמח עם השמרים. מוסיפים מים. מעבדים כעשר דקות. מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה כארבעים דקות במקום חמים.

סוחטים היטב את הזיתים, שלא יישארו כל נוזלים. מוסיפים אותם עם התבלינים ו200 גרם קמח נוסף לתערובת שתפחה בינתים. מעבדים שוב לבצק במשך 10 דקות.

מחלקים את הבצל לשני חלקים. יוצרים שתי כיכרות. מתפיחים בתבנית שטוחה משומנת. מורחים את הכיכרות בחמאה מומסת או בשמן. מפזרים מעל כפית קמח. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות (חום בינוני-גבוה) במשך 40 דקות.

או ב200 מעלות במשך 10 דקות ואחר כך עוד 20 - 30 דקות בטמפ´ 160 מעלות.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות