חלות מרוקאיות

חדשות כיפה doronsul 01/02/07 00:00 יג בשבט התשסז

מצרכים

על החלות האלו למדתי מסבתא של אשתי. לא הצלחתי להגיע לאיכות של החלות שלה, אבל גם ככה זה יוצא מוצלח מאוד.

המתכון מתאים ל - 2 קילו קמח (חלות לכל השבת למשפחה לא קטנה) מי שרוצה כמות אחרת - שת\יחשב בהתאם את שאר החומרים כמובן.

רכיבים:

2 קילו קמח מנופה.

חבילת שמרים טריים.

חצי כוס סוכר.

כף שטוחה מלח.

נטלה (מה לעשות, כך במקור) מלאה מים.

ביצה (בשביל הצבע).

מעט שמן.

נייר אפיה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

שמים בכלי:

כוס מים פושרים (מתוך הנטלה), את השמרים ושתי כפות סוכר. מערבבים ומניחים בצד עד שיתחיל לתסוס קלות (כרבע שעה).

בתוך כלי גדול מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח ורק אז מוסיפים את השמרים. מערבבים שוב ומוסיפים כמעט את כל יתרת המים.

מערבבים ולשים בסבלנות עד לקבלת בצק אחיד ורך במיוחד (אבל לא נוזלי ממש). אם הבצק יבש מדיי - מוסיפים עוד מים מתוך הנטלה.

מתפיחים את הבצק במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו (או כמעט מכפיל). בינתיים מחממים תנור לחום גבוה.

לאחר שהבצר תפח דיו, לשים אותו עוד קצת, ואז שוטפים ידיים, מנגבים ומרטיבים את הידים בשמן. בעזרת הידיים צובטים מהבצק חתיכה בגודל רצוי, מניחים אותה במרכז תבנית ובה נייר אפיה ומשטחים את הבצק בעזרת צ´פחות (כן, כן. צ´פחות. לא אלימות מדיי, אבל עם עדינות רבה לא תשיגו כלום) צריך לשטח את הבצק לעיגול בקוטר הרצוי ובעובי 5 ס"מ בערך. מרחים מעט ביצה על כל החלה. כדאי לפזר גם סומסום או פרג.

מכניסים לתנור החם. מוציאים לאחר שהחלות שחומות ולאחר שסכין או קיסם שהכנסתם לתוכן יוצא פחות או יותר יבש.

ישנה אפשרות לערבב אל תוך חלק מהבצק תוספות שונות, כמו: זיתים(לקצוץ ולסחוט את הזיתים לפני כן), בצל מטוגן (עם כורכום או בלי), או שברי אגוזים.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

4 חלות גדולות אשמח מאוד לקבל תגובות ממי שניסה...

המתכון באדיבות מתכון של סבתא של אשתי

כתבות נוספות