מצרכים
1 ק"ג קמח מלא
1 קוביית שמרית
1 שקית אבקת אפיה
2 ביצים (ועוד אחת לציפוי החלות אחר כך)
1/2 כוס שמן
3/4 כוס סוכר (אפשר גם 1/2 כוס, לפי הטעם)
2 כוסות מי ברז
שומשום/פרג וכד´ לציפוי
הוראות הכנה
שמים הכל (כמובן 2 ביצים ולא 3) למעט כוס המים השניה. לשים (אני לשה במיקסר/מערבל) ותוך כדי מוסיפים את כוס המים השניה.
מניחים בקערה, מורחים את הבצק במעט שמן, מכסים בניילון נצמד ועל זה מגבת מטבח ושמים להתפחה.
לאחר שעה-שעה וחצי מפחיתים את הבצק ושמים להתפחה נוספת.
לאחר שעה-שעה וחצי, מכינים את הצורות, קולעים, מתפיחים 20-30 דקות נוספות, מצפים בעדינות בביצה, מפזרים שומשום/קצח/גרעיני חמניות קלויים/פרג ומכניסים לתנור.
התנור שלי חזק מאוד, ואני אופה 22 דקות על 150 מעלות.