מצרכים
2 ק"ג קמח לבן
4 כפות שמרים יבשים
7 כוסות מים פושרים
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי שמן
4 כפות מלח
ביצה למריחה על החלות
שומשום,פרג ,קצח או זעתר לפיזור על החלות
הוראות הכנה
מכניסים את הקמח לתוך קערה רחבה ועושים גומה באמצע, לתוך הגומה מכניסים את 4 כפות השמרים ושלושת רבעי כוס סוכר. את שלושת רבעי כוס הסוכר הנותרת מפזרים ומבליעים בתוך הקמח בצדדים. לתוך הגומה שופכים 6 כוסות מים, ומחכים 10-15 דק.שופכים את השמן לתוך המים שבגומה ואת 4 כפות המלח מפזרים בקמח שמסביב (חשוב שהמלח יבלע בקמח כדי שהוא לא יגע בשמרים).לשים הכל ביחד ותוך כדי לישה מוסיפים את כוס המים הנותרת. הבצק יוצא דביק, אך אל דאגה-ככל שהבצק יותר דביק ככה החלות יותר טובות. נותנים להתפחה במשך שעה וחצי עד שעתיים . מפרישים חלה,יוצרים צורות מורחים ביצה ומפזרים שומשום(או כל דבר אחר) ומכניסים לתנור על 50-70 מעלות ל10 דק´ ואח"כ מעלים את החום ל180 מעלות עד שהחלה מקבלת צבע למטה .