חלות \ לחמניות מקמח מלא

חדשות כיפה גובי 19/02/08 00:00 יג באדר א'

מצרכים

1 ק"ג קמח מלא 100%

1 כוס קוואקר מלא \ סובין (לא חובה)

3.5 - 4 כוסות מים חמימים

6 כפות שמן

6 כפות דבש

1 - 1.5 כף מלח

2 כפות שמרים

הוראות הכנה

שמים את השמרים עם הדבש וכוס מים במיקסר ומערבבים טוב, ממתינים כרבע שעה.

מוסיפים את השמן, הקמח, הקוואקר \ סובין, מתחילים ללוש ותוך כדי מוסיפים את שארית המים ולבסוף את המלח.

מתפיחים כשע וחצי שעתיים.

יוצרים כדורים ללחמניות \ חלות,מתפים כחצי שעה נוספת ואופים בתנור.

הערות

כ15 לחמניות או כ4 חלות גדולות טיפים:
לקיצור תהליך ההתפחה:
1. לחמם תנור ל 50 מעלות לרבע שעה, לכבות ולהכניס את הקערה עם הבצק להתפחה כשעה.
2. לאחר שיצרנו את הלחמניות \ חלות להכניס לתנור קר ורק אח"כ להדליק לחום גבוה.

כתבות נוספות