חלות/לחמניות לשבת

חדשות כיפה אסתי 30/08/06 00:00 ו באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

החומרים:

1 קילו קמח

2 כפות שמרים

1/2 כוס שמן

2 כפות סוכר

2.5 כוסות מים פושרים

1.5 כף מלח

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

ללוש את כל החומרים (רצוי במיקסר. אחרת זה הרבה עבודת ידיים...) חוץ מהמלח לבצק אחיד, ואז להוסיף את המלח וללוש שוב לאחידות.

להתפיח כשעה-שעה וחצי (כדי להתפיח צריך להניח <בקערה? זה מה שאני עשיתי> לכסות במגבת)

לקלוע את החלות ושוב להתפיח קצת (כחצי שעה, אפילו פחות)

לפני האפיה, למרוח ביצה מעורבבת עם שמן זית, ומעל זה שומשום וזעתר.

לאפות בחום של 100 מעלות למשך 30-45 דקות, ואז להעלות את חום התנור ל-150 לעוד כ-10 דקות, כדי להשחים את החלות.

עכשיו הערות שלי:

החומרים: קמח - רגיל <אני חושבת> ושמרים - אני השתמשתי בטריים, אני מקווה שזה מתאים לכמות - הנחתי שאם זה ב´כפות´ זה אמור להיות טריים, שבאים בשקית.

האפיה - זה מה שאני עשיתי. לא היה כתוב אבל מצאתי איפשהו שצריך חום נמוך כדי שזה יאפה כמו שצריך. ואז כשראיתי שזה לא משחים, העליתי את הטמפרטורה.

בכל אופן בדקתי כל הזמן את התנור כי לא היתה לי סבלנות.

גודל הכלים - את צריכה משטח מספיק גדול. אני לשתי בקערה הכי גדולה שיש לי. בעלי אמר לי אחר-כך - למה התאמצת? אם לשים בידיים עדיף על משטח מקומח...

אגב, זה יצא טיפה דחוס, ממש טיפה, אבל אני מאשימה את עצמי בזה שכבר לא היה לי כוח ללוש (הייתי אחרי לילה לבן)

אולי עשיתי משהו לא בסדר - בטח המומחיות פה ידעו מה צריך לשפר.

שיהיה בתיאבון!

אגב, כמעט כל החלות חוסלו - נשארה אחת גדולה שלא בצענו. ויחסית לזה שהיינו רק שנינו וחוץ מלחמניה אחת ששלחנו עם חברה הכל היה אצלנו, זה כנראה היה טעים...

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

המתכון באדיבות ים מהורות ומשפחה

כתבות נוספות