מצרכים
5 כוסות קמח מלא
1 כוס קמח לבן
1/2 1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
דבש (כמות לפי טעם)
ביצה
1/2 כוס שמן
הוראות הכנה
- בתוך כוס, לערבב שמרים עם מעט מים חמימים ודבש. לחכות כ-10 דקות עד תסיסה מלאה. התסיסה אמורה להגיע עד לשפת הכוס.
- לערבב כל החומרים. ללוש היטב.
- להפתיח לשעה וחצי
- לחלק את הבצק לכמויות רצויות, להכין את הצורה הרצויה
- להניח לתפוח עוד חצי שעה, מכוסה במגבת
- למרוח ביצה וסומסום
- כשהתנור מחומם מראש, לאפות עד 200 מעלות למשך 35 דקות. לבדוק מדי פעם, התוצאה משתנה מתנור לתנור.
הערות
שלוש חלות גדולות