פיתה ירוקה

כח בניסן התשעד
,
28 באפריל, 2014
28/04/2014 11:37
באדיבות שמרית צילום: באדיבות שמרית
פרווה
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

¾ כוס קמח מלא (100 גרם)

5 כוסות קמח לבן (700 גרם)

1 כף גדושה מלח (25 גרם)

כ-2 כוסות מים (500 גרם)

1 שקית או קובית שמרים טריים "שמרית" (50 גרם)

1 שקית משפר אפיה "שמרית" (50 גר´)

2 כפות סילאן תמרים

150 גרם עלי תרד קצוצים דק (קפואים)

הוראות הכנה

1. מפשירים את עלי התרד, מסננים וקוצצים דק.

2. מכניסים לקערת מערבל עם וו לישה את כל החומרים פרט למים ולתרד הקצוץ.

3. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.

4. מוסיפים את התרד הקצוץ ולשים שוב עד לפיזור אחיד (הבצק קצת דביק וזה בסדר).

5. משהים בכלי מכוסה לשעה.

6. מחלקים את הבצק ל-15 חלקים שווים ובעזרת כף יד מגלגלים לכדורים.

7. מקמחים קלות את שולחן העבודה ומרדדים כל כדור לדיסק בקוטר 15 ס"מ.

8. משהים מכוסה לתפיחה לפחות 20 דקות.

9. מחממים את התנור עם תבנית הפוכה במרכזו או אבן שמוט ל-250°C.

10.אופים את הפיתות בזהירות על המגש או האבן ל-4 דקות. הפיתה מתנפחת כמו בלון.

הערות

15 פיתות פיתה באפייה ביתית עם טוויסט ירוק ובריאותי
המתכון מאת: נבחרת ישראל באפייה – זוכת המקום הראשון באליפות אירופה 2012

המתכון באדיבות שמרית

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר