פוקצ'ה

א בכסלו התשעא
,
08 בנובמבר, 2010
08/11/2010 0:00
פרווה
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

ולגבי פוקצ´ה

ממליצה על הבצק הנהדר הזה

חומרים לפוקאצ`ה:

500 גר` קמח לחם (מסוג שטיבל 2) מנופה

8 גר` שמרים טריים או 3 גר` שמרים יבשים

10 גר` מלח

1 כפית דבש

3 כפות שמן זית

370 גר` מים (375 מ"ל מים)

4 כפות שמן זית

מלח גס

עשבי תיבול לפי טעם

הוראות הכנה

- אפשר ללוש ידנית ואפשר ללוש במיקסר. אני לשתי במיקסר.

- את השמרים (טריים או יבשים) שמים בכלי, מוסיפים כפית דבש וכחצי כוס מים מסך הכמות הכוללת במתכון. מניחים בצד לכ-15 דקות.

- בקערת המיקסר שמים את הקמח ויוצרים גומה שבתוכה שמים את השמרים המותססים ושמן זית. מכסים את הגומה בקמח, מערבבים מעט ומתחילים להוסיף מים וללוש בוו לישה. לפזר מעל את המלח ולהמשיך להוסיף מים תוך לישה, עד שמסיימים את כמות המים. להמשיך ללוש במשך כ-15 דקות נוספות. הבצק עדיין יהיה דביק מעט, אך חזק מאוד.

- לשמן מעט קערה גדולה ולהעביר את הבצק לקערה. לכסות בניילון נצמד ולהתפיח כשעתיים במקום חמים ולא קר.

- בחורף אפשר לחמם תנור אפיה ל-50 מעלות למשך כ-10 דקות, לכסות ואז להכניס את הקערה ובה הבצק להתפחה.

- כשהבצק הכפיל את נפחו ואף יותר, מקמחים מעט משטח עבודה ומעבירים בעדינות את הבצק למשטח.

- בעזרת קלף או מרית להרים את צד ימין ולהניח על המרכז, לאחר מכן להניח את צד שמאל ולהניח שוב על המרכז (קיפול מעטפה)

- לסובב את הבצק כשפני החתך הצידה והצד החלק כלפיכם ושוב לקפל בעזרת מרית או קלף, צד ימין מקפלים למרכז ולאחר מכן את צד שמאל (שוב קיפול מעטפה)

- לשמן היטב תבנית. לשטח באצבעות את הבצק ולהעביר לתבנית. לשטח על התבנית באצבעות, במידה והבצק מתכווץ, להניח לכמה דקות ואז לחזור ולשטח את הבצק באצבעות עד שממלאים את התבנית כולה בבצק שלא מתכווץ. לשמן במברשת בעדינות ולהטביע את האצבעות בבצק. לפזר מעל מלח גס, עשבי תיבול במידה ואוהבים.

- להניח את התבנית בצד להתפחה קלה ובינתיים להדליק את התנור ל200 מעלות. להכניס את התבנית למשך 5-6 דקות ולאחר מכן להוריד את חום התנור ל-180 מעלות.

- לאפות את הפוקאצ`ה במשך כ-30 דקות נוספות. להוציא ולחתוך לאחר צינון.

הערות

המתכון באדיבות (מתכון של MAGIG)

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

זאב אלקין צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

אלקין: "הסרת מועמדות? הכל ספינים"

קרא עוד