לחמניות חלב ודבש

ח בתשרי התשעג
,
24 בספטמבר, 2012
24/09/2012 0:00
באדיבות רות אולבר צילום: באדיבות רות אולבר
בשרי
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

1 ק"ג קמח לחם (מומלץ "שטיבל 2")

1 קובייה שמרים טריים או 1 שקית (50 גרם)

1/2 חבילה (50 גרם) חמאה מומסת

21/4 כוסות (550 מ"ל) חלב פושר

21/2 כפות (50 גרם) דבש

4 כפות (50 גרם) סוכר

11/3 כפות (20 גרם) מלח

למריחה ולציפוי:

1 חלמון

3 כפות (45 מ"ל) חלב

סוכר גבישי

הוראות הכנה

מנפים את חומרים היבשים לקערה, יוצרים גומה במרכזה ומוסיפים את הנוזלים.

לשים 10 דקות (חשוב להקפיד על זמן הלישה) עד לקבלת בצק חלק וגמיש.

מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מחלקים את הבצק ל-36 פיסות במשקל 50 גרם כל אחת. מכדררים אותן לכדורים חלקים.

מניחים בתבניות מקומחות במרווחים שווים ומתפיחים כ-10 דקות.

מערבבים חלב עם חלמון, מברישים את הלחמניות ומפזרים סוכר גבישי לקישוט.

אופים 12-15 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות ותחתיתן שחומה.

הערות

36 לחמניות

המתכון באדיבות באדיבות רות אולבר

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר