לחם זיתים

ו בטבת התשסז
,
27 בדצמבר, 2006
27/12/2006 0:00
לחם זיתים צילום: shutterstock
פרווה
עד 10 דקות
לא הוגדר

מצרכים

600 גרם קמח לבן + 200 גרם + כף קמח לבן (אני ערבבתי קמח ללחם של שטיבל עם קמח מלא)

50 גרם שמרים יבשים, או מקבילה לזה יבשה

כוס ושליש מים פושרים

400 גרם זיתים שחורים וירוקים מגולענים וקצוצים גס

כף אורגנו יבש

חצי כפית מלח

2 כפות חמאה או מרגרינה מומסת (השתמשתי בשמן זית)

הוראות הכנה

מערבבים היטב 600 גרם קמח עם השמרים. מוסיפים מים. מעבדים כעשר דקות. מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה כארבעים דקות במקום חמים.

סוחטים היטב את הזיתים, שלא יישארו כל נוזלים. מוסיפים אותם עם התבלינים ו200 גרם קמח נוסף לתערובת שתפחה בינתים. מעבדים שוב לבצק במשך 10 דקות.

מחלקים את הבצל לשני חלקים. יוצרים שתי כיכרות. מתפיחים בתבנית שטוחה משומנת. מורחים את הכיכרות בחמאה מומסת או בשמן. מפזרים מעל כפית קמח. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות (חום בינוני-גבוה) במשך 40 דקות.

או ב200 מעלות במשך 10 דקות ואחר כך עוד 20 - 30 דקות בטמפ´ 160 מעלות.

הערות

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר