חלות מתוקות

כז באלול התשע
,
06 בספטמבר, 2010
06/09/2010 0:00
פרווה
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

1 ק"ג קמח, מנופה

1 כפית מלח

4\1 כוס שמן + 3 כפות שמן

1 ביצה

50 גר´ (1 שקית) שמרית + משפר אפיה

5 כפות סוכר - בשביל ממש מתוק מומלץ לשים 7-8 כפות

2-½2 כוסות מים - להתחיל מכוס ולהוסיף לאט לאט

להמשך:

1 ביצה, טרופה

1/2 כוס גרגרי שומשום או פרג

הוראות הכנה

אופן ההכנה:

מניחים קמח בקערת מערבל. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים לתוכה מלח, שמן, ביצה. מסביב לגומה מפזרים שמרים וסוכר.

מתחילים לערבל עם וו לישה במהירות בינונית ומוסיפים בהדרגה מים, תוך הגברת המהירות. מפסיקים כשמתקבל בצק רך וגמיש הניתק מדפנות הקערה. (ללוש בערך 10 דקות!)

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח.

מעבדים קלות את הבצק כדי להוציא את האוויר ומעצבים בצורה הרצויה. מניחים בתבנית אפייה משומנת ומשהים להתפחה כ-20 דקות.

מברישים את החלות בביצה ובוזקים מעל פרג ו/או שומשום.

אופים 30-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד השחמה יפה. מוציאים ומצננים על רשת.

הערות

2 חלות גדולות
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

הפגנת מסתננים צילום: פלאש 90. תומר נאוברג

"תושבי ישראל חיים תחת טרור מהגרים"

קרא עוד