חלות מקמח מלא (70%), וטיפים להצלחה

כז בניסן התשע
,
11 באפריל, 2010
11/04/2010 0:00
חלה לשבת צילום: shutterstock
פרווה
עד 10 דקות
לא הוגדר

מצרכים

כמויות לק"ג 1 של קמח מלא. לכמות של הפרשת חלה- להכפיל כמויות של הכל.

1 ק"ג קמח מלא 70% (9 כוסות חד"פ של קמח),

3 כפיות מלח,

5 כפות סוכר,

4 כפיות שמרים יבשים,

9 כפות שמן- מומלץ שמן זית, אך אפשרי בהחלט גם שמן רגיל,

3 כוסות חד"פ מים חמימים.

הוראות הכנה

1 ק"ג קמח- לשים בקערה.

להוסיף 3 כפיות מלח ולערבב היטב. להוסיף 3 כפות סוכר ולערבב.

4 כפיות שמרים יבשים- לשים בקערית נפרדת,

להוסיף 2 כפות סוכר, לערבב.

(סה"כ סוכר לק"ג קמח- 5 כפות)

להוסיף לשמרים 1 כוס מים פושרים, לערבב ולהניח בצד לכמה דקות, לתסיסה ותפיחה.

2 כוסות מים פושרים- לשפוך לקמח, להתחיל ללוש מעט, ואז-

להוסיף לקמח את השמרים כפי ששמנו בצד.

ללוש, וכשהבצק מתחיל להגבש, אבל עדיין יש קמח בצדדים, להוסיף 9 כפות שמן זית.

ללוש היטב, 7-10 דקות.

להניח מגבת או ניילון על הקערה, להניח להתפחה:

או-

כשעתיים-שלוש מחוץ למקרר, עד שיכפיל נפח.

או-

אני מתפיחה מכוסה כל הלילה של חמישי במקרר.

אחרי ההתפחה במקרר או מחוצה לו-

ללוש שוב, ולהניח שוב ל20 דקות להתפחה קצרה נוספת.

ללוש פעם שלישית,

*להדליק עכשיו תנור על חום בינוני.

לקחת בכל פעם כדור בצק, לרדד אותו, לגלגל לגליל וממנו לקלוע צמות או צורות אחרות. להניח על תבנית אפיה עם נייר אפיה. כשתבנית מלאה בחלות/ לחמניות בצורות שכבר תפחו מעט-

למרוח מעל- ביצה, שומשום, קצח..

לאפות בחום בינוני (180 מעלות) כ30 דקות.

החלות יוצאות שחומות וקשות - יש הצעות בהערות לשמירה על רכות.

הערות

טיפים לאפיה, קירור ואיחסון:
-אני מניחה לפני תחילת האפיה תבנית חד-פעמית מלאה מים רותחים בתחתית התנור, זה מוסיף לחות לחלות והן יוצאות רכות יותר.
-אחרי האפיה, כדי לשמור על הרכות- כשהחלות יוצאות מהתנור אני פורשת עליהן מגבת נקיה, משפריצה עליה מים, ומעליה פורשת שקית ניילון ועוד מגבת כנ"ל, עד קירור.
-כשמתקרר אני עוטפת כל אחת בנייר-כסף או ניילון נצמד, ומקפיאה.
-הפשרה- לשים כקומה שניה על הפלטה.
בהצלחה רבה!!

המתכון באדיבות השכנה המקסימה שלי, לא מספר בישול.

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר