חלות מקח מלא 70% וטיפים להצלחה

ה בתשרי התשעב
,
03 באוקטובר, 2011
03/10/2011 11:59
פרווה
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

*->> הכמויות עבור קילו אחד של קמח מלא 70%. אם עושים 2 ק"ג- צריך להכפיל כמויות בהכל <<*-

1 ק"ג קמח מלא 70%

3 כפיות מלח

5 כפות סוכר

4 כפיות שמרים יבשים

3 כוסות מים פושרים

9 כפות שמן זית או קנולה

הוראות הכנה

- 1 ק"ג קמח- לשים בקערה. להוסיף 3 כפיות מלח ולערבב היטב. להוסיף 3 כפות סוכר ולערבב.

- 4 כפיות שמרים יבשים- לשים בקערית נפרדת, להוסיף 2 כפות סוכר, לערבב.

(סה"כ סוכר לק"ג קמח- 5 כפות)

להוסיף לשמרים 1 כוס מים פושרים, לערבב ולהניח בצד לכמה דקות, לתסיסה ותפיחה.

- 2 כוסות מים פושרים- לשפוך לקמח.

(סה"כ מים פושרים לק"ג קמח – 3 כוסות).

- להוסיף לקמח את השמרים כפי ששמנו בצד.

- להתחיל ללוש, וכשהבצק מתחיל להגבש, אבל עדיין יש קמח בצדדים,

- להוסיף 9 כפות שמן זית (או שמן קנולה). ללוש היטב, 7-10 דקות.

- להניח מגבת או ניילון על הקערה, להניח להתפחה:

** אני מתפיחה ככה כל הלילה של חמישי במקרר.

^^אם לא כל הלילה, אז כשעתיים-שלוש מחוץ למקרר, עד שיכפיל נפח. ללוש שוב, ולהניח שוב ל20 דקות להתפחה קצרה נוספת.

- ללוש פעם שלישית, לעשות צורות ולהניח על תבנית אפיה עם נייר אפיה.

מעל- ביצה, שומשום, קצח..

- לאפות בחום בינוני (180 מעלות) כ30-40 דקות.

הערות

טיפים:
**אני מניחה לפני תחילת האפיה תבנית חד-פעמית מלאה מים רותחים בתחתית התנור.
**אחרי האפיה, כדי לשמור על הרכות- כשהחלות יוצאות מהתנור אני פורשת עליהן מגבת נקיה, משפריצה עליה מים, ומעליה פורשת שקית ניילון ועוד מגבת כנ"ל, עד קירור.
**כשמתקרר אני עוטפת כל אחת בנייר-כסף או ניילון נצמד, ומקפיאה.
הפשרה- לשים כקומה שניה על הפלטה.
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר