חלה מקמח מלא

כג בתשרי התשעד
,
27 בספטמבר, 2013
27/09/2013 0:07
פרווה
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

רכיבים:

1 ק"ג קמח מלא 70% (9 כוסות חד"פ של קמח)

3 כפיות מלח

5 כפות סוכר

4 כפיות שמרים יבשים

9 כפות שמן

3 כוסות חד"פ מים חמימים

לציפוי:

ביצה

שומשום

פרג

הוראות הכנה

אופן הכנה:

לשים את הקמח בקערה.

להוסיף 5 כפות סוכר ולערבב.

להוסיף 4 כפיות שמרים יבשים.

להוסיף שמן ומים פושרים ולהתחיל ללוש.

וכשהבצק מתחיל להתגבש, להוסיף 3 כפיות מלח ולערבב היטב.

ללוש היטב, 10 דקות.

להניח מגבת או ניילון על הקערה, להניח להתפחה: כשעתיים - שלוש מחוץ למקרר, עד שיכפיל נפח. או - אני מתפיחה מכוסה כל הלילה.

אחרי ההתפחה במקרר או מחוצה לו. ללוש שוב, ולהניח שוב ל 30 דקות להתפחה קצרה נוספת.

ללוש פעם שלישית,

להדליק עכשיו תנור על חום בינוני.

לקחת בכל פעם כדור בצק, לרדד אותו, לגלגל לגליל וממנו לקלוע צמות או צורות אחרות. להניח על תבנית אפיה עם נייר אפיה.

להניח לחצי שעה לפחות תפיחה נוספת.

למרוח מעל - ביצה, שומשום, פרג

לאפות בחום בינוני (180 מעלות) כ 30 דקות.

הערות

הערות:
מהכמות הזו יצאו לי 3 חלות.
אני אוהבת לפזר זעתר על הבצק לפני הגלגול לרצועה
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר