בייגל מיוחדים מקמח מלא

י בסיון התשעא
,
12 ביוני, 2011
12/06/2011 15:14
פרווה
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

1 ק"ג קמח מלא (אפשר לשלב קמח לבן ולהוריד מכמות הקמח המלא- מומלץ מטעמי טעם ומרקם ולא בריאות..)

2 כפות שמרים יבשים

1 כף מלח

1/2 כוס סוכר

כ 2 ו 1/2 כוסות מים חמימים

3/4- עד כוס שמן (לפי העין.)

קערה עמוקה עם מים פושרים

שומשום,

הוראות הכנה

מערבבים יחד את כל החומרים היבשים, (סבתא שלי לימדה אותי שקודם מערבבים בתערובת את השמרים ואח"כ את המלח כי הפעולות שלהם הפוכות..)

תוך כדיי ערבול מוסיפים את השמן והמים

מערבלים ומערבלים בערך 10 דק´ עד שמתקבל בצק נעים, ואורירי, אם לשים בידיים זה לוקח הרבה יותר זמן כמובן

מתפיחים את הבצק במקום מוצל כ 1/2 שעה

יוצרים כדורים מהבצק, בגודל של כדור טניס קטן,

באמצע כל כדור יוצרים חור ומרחיבים אותו, עד לקבלת צורת בייגל

כל בייגל טובלים בקערת המים, ומייד בשומשום

אופים בחום בינוני בערך רבע שעה

(אם לא מגישים מיד מומלץ להכניס לשקית אטומה ולהקפיא מיד!)

הערות

מדובר במתכון מיוחד, בשדרוג קל אני מכינה ממנו גם חלות!
נסו להוסיף לבצק בצל מטוגן, גרעינים וכו´..
לבריאות!
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר