דג מרוקאי ברוטב עגבניות מעולה

חדשות כיפה מיצמיצ 08/10/10 00:00 ל בתשרי התשעא

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

2 שקיות דג נסיכת הנילוס קפוא

פרוסות עגבניות עסיסיות אדומות

גזר חתוך למקלות דקים

פלפלים חריפים (לפי הטעם)

רצועות גמבה (פלפל אדום)

1 חבילת כוסברה

שיני שום קלופות וחתוכות לחצי מראש שום אחד

תבלינים:

1 כוס שמן (לא לחסוך בכמות..זה פוגע מאוד באיכות!!)

3 כפות פפריקה אדומה מתוקה

2 כפות כמון

2 כפות אבקת מרק עוף

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

הכנה:

את הדג לחתוך לפרוסות בגודל הרצוי. לפזר מלח גס ומיץ לימון על פרוסות הדג, ולהשרות לרבע שעה. לאחר מכן לשטוף היטב.

בסיר לסדר:

פרוסות עגבניות שיכסו את תחתית הסיר כולו. לפזר גזר, גמבה, שיני שום, פלפלים חריפים, 1/2 חבילת כוסברה קצוצה. לערבב את התבלינים עם השמן, לטבול כל פרוסת דג בתוך בלילת התבלינים ולהניח על הירקות שבסיר. לפזר את מה שנותר על הדגים בסיר. לפזר 1/2 חבילת כוסברה שנותרה על הכל. מים ממש מעט כדי שלא ייצא מרק, רק עד כדי כיסוי. לבשל על אש גבוהה, 45 דקות עד שעה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות