דג הליבוט אפוי בירקות

חדשות כיפה מיצמיצ 27/05/09 00:00 ד בסיון התשסט

מצרכים

החומרים ( ל-4 מנות):

400 גרם פילה דג קפוא (הליבוט)

1 כפית מלח

פלפל

פפריקה

4 כפיות מיץ לימון

2 גזרים

1 פלפל ירוק קטן

1 בצל בגודל בינוי.

הוראות הכנה

אופן ההכנה:

מפשירים את הדג וחותכים אותו לארבע מנות. מניחים כל מנה במרכז יריעת נייר אלומיניום באורך 30 ס"מ.

בוזקים על כל מנה רבע כפית מלח, פלפל ופפריקה (לפי הטעם) וכפית מיץ לימון. חותכים את הגזרים לרצועות, את הפלפל לטבעות ואת הבצל לפרוסות.

מחלקים את הירקות לארבע מנות ומניחים על הדג. אוספים את פינות נייר האלומיניום אל המרכז ומהדקים אותו היטב בתנועה סיבובית.

מניחים על תבנית אפיה שטוחה, ואופים בתנור בטמפרטורה גבוהה (235 מעלות צלזיוס) במשך כ-25 דקות, או עד שהדג מתפורר למגע המזלג.

הערות

כתבות נוספות