פילה סלמון אפוי במרינדה משגעת - לפסח

חדשות כיפה חדשות כיפה 12/03/18 10:12 כה באדר התשעח

פילה סלמון, צילום: מעדניית שבתות וחגים
פילה סלמון, צילום: מעדניית שבתות וחגים

מצרכים

1 יחידת פילה של סלמון נורבגי טרי (משקלו בד"כ כ- 2 ק"ג)

מרכיבים למרינדה:

2 כפות סילאן

1 כף וחצי חרדל דיז'ון חלק או גרגרים

1/2 כוס יין לבן חצי יבש

1 כפית שום כתוש

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית מלח גס

1 כפית חמאת בוטנים

הוראות הכנה

נתחיל במרינדה, את כל המרכיבים מערבבים בקערה עד לקבלת אחידות וחיבור בין החומרים. את פילה הסלמון מניחים בתבנית ועליו שופכים את המרינדה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לנוח במקרר במשך לילה שלם.

מכניסים את התבנית עם הסלמון והמרינדה (לאחר שהורדנו את הניילון הנצמד) לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 8-10 דקות.

להוציא מהתנור ולהגיש לאורחים על מגש ארוך וחם

הערות

שבתות וחגים מציעה מטעמים מהמטבח הישראלי ופועלת במהלך השנה בימי שישי וערבי חג במתכונת של מעדניה גדולה ומרשימה בירידי האוכל המצליחים בגרנד קניון - חיפה, בקניון עזריאלי - חיפה, במרכז חורב - חיפה, בקניון עזריאלי הוד השרון, בקניון ק.אונו, בקניון שוהם מרקט בשוהם ובמגדלי תל אביב שבשכונת נחלת יצחק.

כתבות נוספות