דג סול אפוי

ח בתשרי התשעא
,
16 בספטמבר, 2010
16/09/2010 0:00
פרווה
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

בשל היותו דג דק עם פוטנציאל התייבשות רציני, עדיף להניח אותו בכמות נדיבה של רוטב ולכסות בחצי הראשון של האפייה.

אפשר ללכת לכיוון "ירוק" (עם פסטו והרבה פטרוזיליה קצוצה ופיסטוקים), ואני אישית אוהב את הוורסיה ה"קלאסית" של שקדים ורוטב שמנת (או ריץ´):

מניחים את פרוסות הדג בתבנית כשהן חופפות חלקית אחת את השניה

מכינים רוטב:

מעט שאלוטים מטוגנים קלות בחמאה (או מזולה לאפייה, בגירסת הפרווה)

טיפה שום קצוץ פנימה

מיכל שמנת (או ריץ´ לאפייה בגירסת הפרווה)

שקדים מקולפי למכביר

פלפל אנגלי, אגוז מוסקט טחון, מלח

מרתיחים, מנמיכים ומבשלים 5 דקות

מכבים האש ומכניסים פנימה יין לבן (בכמות שהיא בערך חצי מכמות הרוטב שיש בסיר)

מערבבים היטב

יוצקים, בעודו חם, על הדגים

מכסים בנייר כסף

תנור, 180 מעלות, 10 דקות מכוסה ו 10 דקות מגולה

לאכול חם

הוראות הכנה

הערות

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר