דג הליבוט ברוטב שקדים עדין

ד בסיון התשסט
,
27 במאי, 2009
27/05/2009 0:00
בשרי
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

4 פרוסות יפות של דג הליבוט

100 גר´ פטריות טריות מכל סוג שהוא

200 גר´ תרד

לרוטב:

1/2 כפית חמאה

2 כפות שמנת מתוקה

מעט עירית קצוצה

50 גר´ שקדים

1/2 כוס יין לבן

1/2 לימון

הוראות הכנה

אופן ההכנה:

מרתיחים מים בסיר לבישול קוסקוס או בסיר שמרכיבים עליו מסננת.

בינתיים, ממיסים את החמאה במחבת, מקפיצים את הפטריות כדקה ומניחים בצד. כשהמים

רותחים, מסדרים את עלי התרד במסננת, שמים עליהם את הפטריות, ומעליהן מניחים את הדג המתובל במלח ופלפל גרוס וכמה טיפות לימון, בין לבין, כדי שיקלוט את האדים. אחרי 4 דקות, הופכים את הדג בעדינות לצדו השני ובסך הכל מאדים כ-8 דקות.

בעודו מתבשל, טוחנים גס את השקדים, ומקפיצים אותם קלות במחבת שבו טוגנו הפטריות. מניחים בצד. שופכים את היין למחבת החמה, מאדים ומוסיפים מלח, פלפל ושמנת מתוקה. מוציאים את הדג מהסיר ומניחים באמצע הצלחת. מסדרים סביבו את עלי התרד והפטריות. את רוטב השמנת המוכן שופכים על הדג ומקשטים בשקדים ובעירית הקצוצה.

הערות

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר