קניידלך ועוף ברוטב צלי

חדשות כיפה מיצמיצ 29/07/11 10:04 כז בתמוז התשעא

מצרכים

מתכון לצלי עוף:

כרעיים (מחולקים לפולקעס ורבעים מנוקים)/פולקעס (מנוקים) של עוף טרי/מצונן

בצל גדול

גזר פרוס,גמבה חתוכה לקוביות

מעט שמן לטיגון

4 שיני שום (קלופות + כתושות או קצוצות דק)

פפריקה

מלח

כוס וחצי עד 2 מים

|**| קניידלך ברוטב

להכין תערובת לקניידלך ולאשפז במקרר.

2-3 כוסות רוטב צלי בשר/עוף מוכן.

מעט שמן

בצל גדול (קלוף+קצוץ)

גזר (קלוף + חתוך לחצאי עיגולים דקים)

אם רוצים גמבה/פלפל אדום (מנקים+חותכים לקוביות בינוניות)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

העוף

לטגן את הבצל עד שהוא משחים,להוסיף הירקות ולאדות כ- 10 דקות להמליח את העוף ולהוסיף לסיר, לבשל כחצי על אש קטנה. להוסיף מים + כף פפריקה מתוקה,חמש-עשר דקות לפני הסוף להוסיף את השום הכתוש/קצוץ.

(באמצע להפוך צדדים).

קניידלך

בסיר גדול ושטוח (הקציצות צריכות להיות בשכבה אחת) לטגן בצל עד לקבלת צבע זהוב, להוסיף גזר וגמבה ולטגן עוד מעט עד שהם מתחילים להפריש צבע לשמן, להוסיף את הרוטב המוכן ולהרתיח, ליצור קציצות בינוניות מתערובת הקניידלך ולהניח אותן אחת לצד השניה בסיר, להביא לרתיחה + לכסות את הסיר = להקטין ללהבה הכי קטנה ולבשל בלי לגעת/להזיז במשך 45-50 דקות

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות