פילה סלמון חגיגי בקראסט שקדים ופירורי לחם מתובלים

חדשות כיפה מאגר המתכונים 08/09/15 10:16 כד באלול התשעה

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

8 נתחי פילה סלמון מאיכות טובה (עדיף טרי ולא קפוא)

לשמן הזית המתובל:

חצי כוס שמן זית

1 כף שום כתוש טרי

10 עלי ריחן טרי קצוצים דק

2 ענפי טימין טרי מופרדים לעלים

כפית פלפל שחור גרוס

כף אורגנו טרי

כפית שטוחה מלח

לתערובת פירורי הלחם:

500 גר´ פירורי לחם (עדיף פירורי לחם יפניים פאנקו)

250 גר´ שקדים גרוסים גס במעבד מזון

2 כפות פטרוזילייה קצוצה דק

חצי כפית מלח

גרידה (רק החלק הצהוב של הקליפה לא ללחוץ חזק בזמן הגירוד כדי לא להגיע לקליפה הלבנה והמרה מאד) מלימון

לרוטב האיולי:

6 כפות מיונז איכותי(עדיף הלמנס)

מיץ מחצי לימון טרי

כפית גדושה חרדל דיג´ון

כפית שום טרי כתוש

קורט פלפל שחור גרוס

2 קורטים מלח

הוראות הכנה

1.מערבבים את כל חומרי שמן הזית המתובל ומערבבים היטב בקערה רחבה משרים את הדגים ללילה שמן הזית המתובל

2.מערבבים היטב את חומרי תערובת פירורי הלחם בקערה רחבה

3.מוצאים כל פרוסת דג משמן הזית וטובלים בפירורוי הלחם ומצפים היטב

4.בתנור שחומם ל-180 מעלות אופים את הדגים על נייר אפייה כשתים עשרה דקות

5.בזמן האפיינה מערבבים את חומרי האיולי ומסדרים בקערות הגשה אישיות קטנות וחותכים לימון טרי לשישיות

6.מגישים על כל צלחת פרוסת פילה סלמון מעוטרת במעט פטרוזילייה קצוצה ולידו רוטב איולי ושישית לימון טרי

הערות

8 מנות המתכון באדיבות השף רובי קורדובי, שף הרשת של רשת המסעדות הכשרה למהדרין הראשונה בישראל, "אלפרדו"

המתכון באדיבות רשת מסעדות אלפרדו

כתבות נוספות