מצרכים
פילה טונה, רצוי אדומה, נתחים כמספר הסועדים
כקילו עגבניות פרוסות
צרור כוסברה, חצי צרור שמיר, קצוצים גס
ראש שום פרוס או רבע כוס פרוסות שום יבש
חצי כוס שמן זית
רבע כוס תבלין לדג
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
הוראות הכנה
מחממים תנור ל180 מעלות.
מסדרים שכבה של פרוסות עגבניות על תבנית אפייה
מפזרים על העגבניות פרוסות שום וחצי מכמות הירק
על גבי הירק מסדרים את חתיכות פילה הטונה, אחת ליד השנייה (ולא על השנייה).
מסדרים על גבי הטונה את שאר העגבניות, השום והירק כך שיכסו את כל הדג
מערבבים היטב את שמן הזית עם התבלינים ויוצקים באופן אחיד על הדגים.
מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.
מכניסים לתנור את התבנית המכוסה ואופים שעה וחצי.
הערות
המתכון באדיבות אלתור