נתחי בקר חמוץ מתוק

חדשות כיפה מיצמיצ 12/10/11 08:05 יד בתשרי התשעב

נתחי בקר, צילום: שאטרסטוק
נתחי בקר, צילום: שאטרסטוק

מצרכים

נתחי פילה בקר מוקפצים בסגנון סיני:

חומרים:

1/2 ק"ג בקר חתוך לנתחים דקיקים {ממליצה על סינטה}

1/2 כוס צ´ילי מתוק+3 כפות סויה להשריית הבשר

2 כפות שמן

1 בצל רגיל פרוס

3 שיני שום כתושות

1 כפית ג`ינג`ר קצוץ {אפשר קפוא של "דורות"}

1/4 כוס רוטב סויה ל "קיקומן"

1 כף סוכר

קמצוץ פלפל לבן

1 בצל ירוק חתוך לרצועות אלכסוניות

12 פטריות שמפיניון חתוכות גס

5 פרחי ברוקולי טרי או קפוא ומופשר מפורקים לפרחים

3 גבעולי כרפס חתוכים דק באלכסון

רצוי להגיש עם שומשום מוקפץ על מחבת חמה ואו בוטנים קלויים קצוצים

}.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

אופן ההכנה:

1.משרים את נתחי הבשר , מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה וחצי

מחממים ווק עם מעט שמן ומטגנים תוך הקפצה את הבצל, והגינג`ר, מקפיצים למשך כדקה תוך כדי ערבוב מתמיד,מוסיפים

את השום ומקפיצים עוד כמה שניות ונזהרים שלא לשרוף את השום.

.מוציאים את הבשר מהמקרר, מסננים ומוסיפים לירקות המוקפצים.ממשיכים להקפיץ עוד 2-3 דקות תוך ערבוב מתמיד, עד שהבשר משחים מעט.

.מוסיפים את נוזלי המרינדה ומקפיצים יחד עוד 2 דקות.

מערבבים כפית קורנפלור ב-3 כפות מים ומוסיפים, מערבבים עד שהרוטב מסמיך.מסירים את הווק מהאש, יוצקים מעל כף אחת של שמן שומשום, טועמים תיבול ומתקנים, אם יש צורך.

מפזרים שומשום קלוי ואו בוטנים קלויים וקצוצים. אני לא הוספתי ויצא מספיק טעים גם כך

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות