חזה עוף עם בצל ומיונז

חדשות כיפה יושבת אהל 03/12/15 10:51 כא בכסלו התשעו

מצרכים

חזה עוף פרוס דק ( כמו לשניצל)

תפוחי אדמה פרוסים לפלחים לא עבים

2-3 בצלים פרוסים לטבעות

כמה כפות מיונז - לפי הצורך

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מכינים בתבנית פיירקס או אלומיניום:

משטחים בתבנית את פרוסות החזה בצפיפות זו ליד זו (הן מצטמקות באפייה)

מניחים את תפוחי האדמה בצדדים מסביב לחזה.

אופציה נוספת - להניח את תפוחי האדמה מתחת לחזות העוף.

מעל החזה והתפו"א מפזרים את הבצל הפרוס (אין צורך לטגן!)

מעל הבצל מורחים היטב כמה כפות מיונז, שהכל יכוסה היטב. (לא להתקמצן! המיונז קריטי להצלחת התבשיל).

מכניסים לתנור בחום נמוך 150, אפשר להעלות ל-180 , בהשגחה.

אופים כשעתיים, עד שחזה העוף מוכן ותפוחי האדמה רכים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

האפייה יכולה לקחת יותר זמן, כדאי להיערך מראש.
אפשר לכסות את התבשיל בהתחלה ולאחר מכן להוריד את הכיסוי כדי להשחים את הבצל

כתבות נוספות