חזה עוף בצ'ילי אגוזי מלך ודבש

חדשות כיפה אימוש 15/10/06 00:00 כג בתשרי התשסז

חזה עוף בצ'ילי אגוזי מלך ודבש, צילום: shutterstock
חזה עוף בצ'ילי אגוזי מלך ודבש, צילום: shutterstock

מצרכים

1 ק"ג חזה עוף חתוך לפרוסות דקות (אני השתמשתי בפרגיות מגולגלות פרוסות לטבעות דקות ויצא מעולה)

2 בצלים גדולים

150 גרם אגוזי מלך קלופים ושבורים לחתיכות

5 כפות רוטב צ´ילי מתוק

3 כפות רוטב סויה

3 כפות שמן

1 כף דבש

3 שיני שום כתושות

הוראות הכנה

1. פורסים את הבצלים, ומאדים עם השמן בסיר, על להבה בינונית, במשך כ-10 דקות - עד שהם מתרככים אך לא מזהיבים.

2.מגביהים את הלהבה ומוסיפים את הבשר. מערבבים מדי פעם עד שהבשר מקבל צבע לבן מכל הכיוונים.

3. ממיסים את הדבש ב-1/4 כוס מים חמים, מערבבים עם הסויה, הצ´ילי המתוק והשום הכתוש ומוסיפים לסיר.

4. מביאים לרתיחה, ומנמיכים ללהבה בינונית לבישול של עוד כ-20 דקות, ללא מכסה, כדי לצמצם את הנוזלים. מערבבים מדי פעם.

. דקה לפני סוף הבישול מוסיפים את אגוזי המלך ומערבבים.

יש מגיבים שהשתמשו במקום אגוזי מלך בקשיו או בוטנים או צנוברים ודיווחו שיצא להם טוב.

(אני השתמשתי באגוזי מלך)

הערות

5 מנות מומלץ להשתמש בפרגיות

המתכון באדיבות מעובד מתוך YNET

כתבות נוספות