צלי עגל עם חרדל ודבש ומשמשים מיובשים

א באלול התשסו
,
25 באוגוסט, 2006
25/08/2006 0:00
צלי עגל עם חרדל ודבש צילום: shutterstock
בשרי
עד 10 דקות
לא הוגדר

מצרכים

נתח של כ- 2 ק"ג עגל חלב לצלי (אני לקחתי כתף בקר)

2 כפות גרגרי פלפל שחור גרוס גס

2 כפות גרגרי כוסברה כתושים גס

כף חרדל משובח

1/3 כוס שמן זית

2 בצלים קצוצים גס

3 שיני שום קצוצות גס

גזר חתוך לקוביות קטנטנות

2 מקלות סלרי פרוסים

4 גבעולי טימין

2 עלי דפנה

פלפל שחור טחון טרי

1/4 כוס חומץ-יין משובח

1/3 כוס דבש

3 כפות חרדל

2 כוסות יין לבן יבש

250 ג´ משמשים מיובשים

הוראות הכנה

מורחים את נחלקו העליון של הנתח בכף חרדל בשכבה אחידה.

מצפים את החלק המרוח בתערוכת גרגרי התיבול ומהדקים היטב לנתח.

מחממים את השמן בסיר גדול. כשהשמן חם, מכניסים פנימה את הנתח, עם החלק המצופה כלפי מטה, ומטגנים כמה דקות. הופכים בזהירות, כדי שלא יתקלף הציפוי וממשכיים לטגן מכל הצדדים עד שהנתח משחים יפה.

מניחים בצד.

מוסיפים לסיר את השום, הבצל, הגזר, הסלרי, עלי הדפנה והטימין ומאדים כעשר דקות עד שכל הירקות מתרככים. מדי פעם מערבבים.

מוסיפים את החומץ (אני מוסיפה לימון) ומבשלים עוד כמה דקות, עד שרוב החומץ מתאדה.

בינתיים מערבבים את החרדל, הדבש והיין לתערובת פחות או יותר אחידה. מוסיפים את התערובת לסיר, מערבבים ומביאים לידי רתיחה. מנמיכים את האש ומחזירים את נתח הבשר לסיר. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה.

אחרי כשעה מוסיפים לסיר תא המשמשים ו(אם צריך עוד נוזלים, אז מוסיפים, אבל ממש ממש מעט), מכסים ומבשלים עוד כחצי שעה.

מחכים עד שהוא יתקרר בסיר, ורק אז שמים אותו במקרר.

למחרת, מוציאים את התח מהסיר ושמים בתבנית של התנור. לוקחים 2 כפות דבש, מחממים מעט את הדבש ומחכים עד שיתרכך מעט ויוצקים-מורחים אותו בזהירות על חלקו העליון של הנתח, שמצופה כבר בגרגרים. (זהירות שלא יתקלף הציפוי הזה).

את הנתח המרוח מכניסים מתחת לגריל שבתנור ל2 - 3 דקות בלבד. צריך להזהר שהדבש לא יישרף

הערות

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר