עוף בתאנים ויין

יב באב התשסט
,
02 באוגוסט, 2009
02/08/2009 0:00
עוף בתאנים ויין צילום: shutterstock
בשרי
עד 10 דקות
לא הוגדר

מצרכים

6 כרעיים עוף מחולקות

בצל גדול

שליש כוס שמן זית

200 מ"ל יין

פולקע

תאנים בשלות

כפית פפריקה

כפית כמון

כפית כורכום

חצי כפית חוויג´

עלי דפנה

מלח ופלפל

הוראות הכנה

חולטים את העוף במים רותחים 20-30 דקות.

לאחר מכן עושים בלילת תבלינים- אני שמתי פפריקה, כמון, כורכום וחוויג´.

מעבירים את העוף בבלילה ומטגנים בשמן זית- 2 דקות לכל צד.

מניחים את העוף בתבנית.

קוצצים בצל לחתיכות קטנות ומניחים בשמן המתובלן שנשאר במחבת.

בינתיים קוצצים את התאנים ולאחר 5 דקות מוסיפים אותם לבצל.

אחרי עוד כ-5 דקות מוסיפים 2/3 כוס יין לבן/אדום יבש או חצי יבש.

מוסיפים את בלילת התבלינים שנשארה מלח ופלפל ואת עלי הדפנהומשאירים על האש עד שהתערובת נהיית סמיכה.

שופכים את הכל על העוף ומוסיפים כוס מים, מכסים ומכניסים לתנור ל30 דקות.

לאחר מכן מורידים את המכסה ושמים על גריל עוד 10 דקות.

בתאבון!

הערות

4 אנשים...
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר