עוף (או בשר) בחבושים ופירות יבשים

חדשות כיפה אפס שתיים 04/10/08 00:00 ה בתשרי התשסט

עוף ופירות, צילום: שאטרסטוק
עוף ופירות, צילום: שאטרסטוק

מצרכים

6-8 מנות עוף, (או קילו קוביות בשר)

2 חבושים מרוככים במיקורוגל וחתוכים ל-8.

10-15 שזיפים יבשים,

10-15 משמשים יבשים,

בצל גדול - חתוך לחצי ופרוס,

בטטה בינונית חתוכה לפרוסות,

גזר גדול חתוך לפרוסות,

רסק עגבניות קטן,

מלח,

פלפל,

מעט קינמון,

מעט ציפורן,

2 לימון פרסי מיובש,

כף רוטב סויה,

1/2 כוס מים חמים,

כף דבש (או סילאן).

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

לטגן את הבצל בכ-3 כפות שמן זית עד שנהיה שקוף - זהוב. להוסיף את העוף או הבשר ולהמשיך לטגן עד שהם מאבדים את צבעם. להוסיף את הירקות והחבושים ואת הלימונים. בקערית נפרדת לערבב את שאר המרכיבים ולשפוך על הבשר. להרתיח ולבשל כשעה (או יותר, בבשר).

להגיש עם אורז לבן.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

6-8 מנות

המתכון באדיבות אלתור לפי מתכון שאכלתי

כתבות נוספות