ספריבס טלה מקורמל עם צ'ילי על מצע תפו"א

כג באלול התשעו
,
26 בספטמבר, 2016
26/09/2016 15:25
באדיבות מסעדת רודריגז צילום: באדיבות מסעדת רודריגז
בשרי
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

• 2 יחידות ספריס

• 100 גרם סוכר

• 20 שיני שום

• מעט גינג´ר

• מעט צ´ילי גרוס

• מלח, פלפל

• מקל למון גראס

• כפית קורנפלור

הוראות הכנה

מפזרים מעט מלח ופלפל על נתחי הספריבס השלמים, מניחים בתבנית ואוטמים עם פרגמנט ונייר כסף ואופים בתנור למשך כשעה וחצי דקות בחום של 180 מעלות.

לרוטב מקרמלים בסיר 100 גרם סוכר, מוסיפים מעט גינגר למון גראס מקל אחד ו-כ20 שיני שום שלמים. לערבב היטב עד לאיחוד, ומוסיפים מהנוזלים שהצטברו בתבנית לאפיית הספריבס ומפרזים מעל מעט צילי גרוס. מביאים לרתיחה ומסמיכים את הרוטב באמצעות כפית קורנפלור. יוצקים את הרוטב על הבשר במשך כ-10 דקות כשהתבנית פתוחה, תוך כדי מריחה של הנתח בכל שתי דקות.

אופן ההגשה:

חותכים את הנתח למנות של 3 עצמות ומגישים על מצע של פירה תפו"א.

הערות

12 מנות תקופת החגים מתקרבת ובבתים רבים כבר מתחילים את הבישולים לחג. ספריס בקר הם נתחי צלעות טלה, ומנת ספריבס נחשבת לאחת הבולטות במטבח הקולינרי. אלי מנחם, שף מסעדת רודריגז בירושלים מגיש לכם מתכון לספריבס בקר ביתי מקורמל עם צ´ילי וקל להכנה
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר