חדשות כיפה

לכבוד שבת: מתכון לחלה בצורת מפתח

מתכון מיוחד לחלות טעימות ואווריריות, לכבוד השבת שלאחר הפסח בה אופים חלות בצורת מפתח כסגולה לפרנסה

shutterstock

צילום: shutterstockshutterstock

בשבת הקרובה, שבת שלאחר הפסח נהגו בקהילות רבות לאפות חלות ולקלוע אותן בצורת מפתח כסגולה לפרנסה. מקור הסגולה מיוחס לבעל 'אוהב ישראל', הצדיק מאפטא שכתב בספרו: "המנהג הוא מימים קדמונים לנקוב את החלות בשבת שלאחר פסח במפתחות. ונעשה על החלה צורת מפתח". בספר מובאים כמה טעמים למנהג, כשהפשוט בהן הוא לרמז שיפתח לנו השם את שערי הפרנסה.

יש כאלו שנהגו גם לכתוב את השם פא"י על החלה ראשי תיבות 'פותח את ידך' מילים הקשורים אף הם לנושא הפרנסה.

אנחנו באתר 'כיפה' החלטנו לסייע לכם גם בנושא הפרנסה ולתת לכם מתכון מנצח לחלות ביתיות טעימות במיוחד, כך שגם אם לא תתעשרו יהיה לכם טעים בסעודות השבת.

מתכון לחלות:

מצרכים:

הכמות מספיקה לכ- 3 חלות ו4 לחמניות קטנות יותר.

1 קילו קמח מנופה

3 כפות סוכר 1.5 כפות מלח

3 כפות שמרים יבשים (יש להקפיד שלא יגעו במלח)

3.5 כוסות מים פושרים חמימים

שליש כוס שמן

ביצה

שומשום

אופן ההכנה:

הוסיפו את המים לתוך הקמח המנופה ולושו את הבצק היטב תוך כדי שאתם מוסיפים את השמן לעיסה.

הניחו אותו מכוסה היטב במקום חשוך כדי שיתפח במשך 45 דקות. לאחר מכן לושו אותו מעט שוב.

טיפ: אם ברצונכם לקבל חלות אווריריות במיוחד מומלץ לרדד את הבצק דק מאד ואז לגלגל אותו לרדיד בצק ממנו ניתן לקלוע חלות או לחמניות.

אחר הקליעה, תנו לחלות לתפוח כעשר דקות נוספות ואז הברישו בביצה טרופה ופזרו שומשום.

חממו את התנור ל-180 מעלות ואפו במשך כ – 10-15 דק' עד להשחמה.

בתאבון!

לקריאה נוספת
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
    תגובה חדשה

    האימייל לא יוצג באתר.

    המשך באמצעות

    שכחתי סיסמה
    אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

    יצירת חשבון חדש

    אני מאשר את תנאי השימוש באתר

    שכחת את הסיסמה? לא נורא!

    הכנס את כתובת המייל שלך ונשלח לך קישור ליצירת סיסמה חדשה