כדורי שוקולד - מתכון לפסח

חדשות כיפה חדשות כיפה 04/04/18 09:53 יט בניסן התשעח

כדורי שוקולד, צילום: חברת כרמית
כדורי שוקולד, צילום: חברת כרמית

מצרכים

מצרכים לכ-30-25 כדורים:

350+50 גרם אגו שוקולד צ'יפס מריר

25 גרם חמאה מלוחה רכה

100 גרם (1/2 מכל) שמנת חמוצה של פעם

1/2 מכל שמנת מתוקה להקצפה

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז קלויים קצוצים גס

2 כפות ליקר בטעם תפוז - קואנטרו (אופציה)

לציפוי:

300 גרם אגו שוקולד צ'יפס מריר

הוראות הכנה

ממיסים 350 גרם שוקולד עם החמאה בקערה מעל סיר עם מים חמים, על אש נמוכה, או במיקרוגל.

בקערה קטנה מערבבים את השמנת החמוצה עם השמנת המתוקה, מוסיפים לשוקולד המומס ומערבבים יחד. מוסיפים את 50 גרם השוקולד צ'יפס שנותרו (לא מומסים) ואת האגוזים והליקר. שוטחים את התערובת בתבנית מרופדת ביריעת פלסטיק נצמד. מכסים ביריעת פלסטיק ומצננים במקרר כחצי שעה, עד שהתערובת מתקשה.

בעזרת כף מחלקים את התערובת לכדורים ובעזרת ידיים מכוסות בכפפות חד-פעמיות יוצרים מהם 30-25 כדורים בגודל אחיד, כ-1/2 2 ס"מ. מצננים במקרר.

להכנת הציפוי, ממיסים את 300 גרם השוקולד צ'יפס מעל קערה/סיר מים.

בעזרת מזלג טובלים כל כדור בשוקולד המומס ומניחים על רשת מתכת. כשהציפוי עדיין נוזלי אפשר ליצור על הכדורים דוגמת שתי וערב בעזרת מזלג. מצננים כשעה במקרר לפני ההגשה. הכדורים נשמרים היטב במקרר זמן ממושך.

המתכון באדיבות חברת "כרמית"

כתבות נוספות