בישקוטי פירות יבשים

חדשות כיפה חדשות כיפה 21/01/18 10:28 ה בשבט התשעח

בישקוטי, צילום: מתוקה
בישקוטי, צילום: מתוקה

מצרכים

100 גרם תאנים מיובשות, חתוכות לשמיניות

150 גרם משמשים מיובשים, חתוכים לרבעים

100 גרם חמוציות טבעיות ללא סוכר או קליפות לימון מסוכרות קצוצות

100 גרם אגוזי לוז

200 גרם אגוזי מלך שבורים

100 גרם אגוזי פקאן חצויים

1 כוס (כ-140 גרם) קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

1 כוס (200 גרם) סוכר או סוכר חום

2 ביצים גדולות

הוראות הכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). משמנים 2 תבניות אינגליש קייק (באורך 30 ס"מ) ומרפדים אותן בנייר אפייה.

2. בקערה גדולה מערבבים את התאנים, המשמשים, החמוציות, האגוזים, הקמח ואבקת האפייה.

3. בקערה אחרת טורפים ידנית את הסוכר והביצים במשך כ-3 דקות, כך שהביצים יוקצפו מעט (אפשר גם במיקסר, במהירות נמוכה). יוצקים את התערובת על תערובת הפירות היבשים ומערבבים, רצוי בידיים.

4. מעבירים את התערובת לתבניות, דוחסים היטב ומיישרים את פניה. אופים כ-30 דקות עד שהעוגות משחימות. מצננים, מוציאים מהתבניות, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים את העוגה למשך הלילה.

5. למחרת מחממים שוב את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.

6. פורסים את העוגה הקפואה בסכין מסור חדה וגדולה (סכין לחם) לפרוסות בעובי 3 מ"מ, מניחים על התבנית ואופים כ-4 דקות. הופכים ואופים 4 דקות נוספות.

7. מצננים ושומרים בכלי אטום.

המתכון באדיבות מתוקה-קונדיטוריה ישראלית ומגשי אירוח

כתבות נוספות