בורגר הודו מעושן

חדשות כיפה נעמי גוטקינד-גולן 16/04/18 15:32 א באייר התשעח

בורגר הודו מעושן, צילום: יח"צ
בורגר הודו מעושן, צילום: יח"צ

מצרכים

חומרים ל-5 מנות:

1/2 ק"ג שווארמה הודו טחון.

2 בצלים קצוצים דק-דק.

2-3 כפות שמן.

2 שיני שום קצוצות.

1 כף חרדל דיז׳ון גרגרים.

1 כף שטוחה פפריקה ספרדית מעושנת.

2 כפות פירורי לחם.

להגשה:

5 לחמניות המבורגר.

מיונז.

חרדל.

קטשופ.

5 פרוסות עגבנייה.

5 עלי חסה.

10 פרוסות מלפפונים כבושים.

הוראות הכנה

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים שום, מערבבים חצי דקה ומורידים מהאש. מצננים.

מערבבים את הבצל והשום המטוגנים (עם השמן) יחד עם הודו טחון, חרדל, פפריקה מעושנת ופירורי לחם. מערבבים היטב עם הידיים.

בידיים רטובות יוצרים 5 בורגרים ומניחים אותם על מגש מרופד בנייר אפייה. מעבירים למקרר לשעה ואפשר אפילו לילה.

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מחממים היטב מחבת עם מעט שמן וצולים את הבורגרים 2 דקות מכל צד עד להזהבה. הם עדיין לא מוכנים מבפנים, וזה בסדר. מעבירים את הבורגרים לתנור ומשלימים את ההכנה עוד 5 דקות.

בינתיים מחממים את הלחמניות במחבת שבו צלינו את הבורגרים. מורחים במיונז, קטשופ וחרדל, ממלאים בבורגר, ירקות וחסה ומגישים.

כתבות נוספות